Zin in 2022

Ik wens je een vreugdevol ontluikend Nieuwjaar!
“We hebben een onzeker jaar voor de boeg, maar er is genoeg om naar uit te kijken.” *

Wellicht zit je zelf in goede gezondheid, met dierbaren om je heen, op een veilige, droge en warme plek. Ook dan kan je gevoel van bezorgdheid worden aangeraakt. Bezorgdheid wijst naar betrokkenheid, zorg, liefde. Jouw liefde. Het is wijs dat te beseffen. Je bent namelijk in staat om ‘ja’ te zeggen tegen de wereld, precies zoals je deze waarneemt. De wereld hoeft jou niet te dimmen. Dit vindt plaats als je deze betrokkenheid mee laat spelen vanuit de ruimte die van zichzelf zorgeloos en niet te stuiten stralend is. 

Stilstaan bij jouw betrokkenheid wijst je al de weg naar ’thuis-zijn’, naar de plek waar je vaak wel weet van hebt maar eigenlijk niet zo vertrouwd mee bent. Soms is het volslagen onduidelijk welke kant je eigenlijk op moet kijken om erin plaats te kunnen nemen.
Voor mij helpt hierbij het groeiende spiritueel besef en gezond verstand: na de donkerste dag kan er alleen maar weer een lichtere komen en toelaten van de donkerte brengt me bij een basiswijsheid die onovertroffen is. Het laat me eenvoudigweg rusten in de lichtende openheid van mijn geest. Toelaten is voor mij een poort naar ontluiking. Ontluiking van (kleine of grotere) gebaren die van betekenis zijn en die levensenergie beamen. Het verblijdt me keer op keer.

Ik wens je alle moois: dat de loop van het leven je meezit en dat jij het zicht weet aan te nemen dat jou ontluikend in je leven plaatst.

Met hartelijke groet,
Tineke

* NRC 8 januari 2022