Leergang Zijnsoriëntatie 1

Leergang Zijnsoriëntatie 1

Het leven zelf is reeds de spirituele verwezenlijking, er is niets dan het leven zelf dat beoefend dient te worden. (Hans Knibbe)

Deze leergang is een intensivering van je eerdere Zijnsgeoriënteerde ervaring en biedt een context voor ontwikkeling van een geruste levenswijze: je begeeft je op het pad van levenskunst. Deze leergang bestaat uit

  • 3x een zaterdag (6u per dag)
  • 1x een stiltetweedaagse op vrijdag/ zaterdag (6u p.d.)
  • 3x padbegeleiding in een groepje op vrijdag of zaterdag (3,5u p.d.)
  • 4x een dagdeel inspiratie-/ oefengroep zonder begeleiding

Voor wie is het bedoeld?
Voor wie in eerdere training of begeleiding geraakt is door de werkwijze en visie van Zijnsoriëntatie, bijvoorbeeld tijdens de cursus Gezonde Zelfliefde of de meditatiecursus. Voor wie wil ontdekken hoe het is om blijvend het zwaartepunt voorbij de kaders van zijn of haar geconditioneerde geest te leggen. Voor wie nieuwsgierig is naar de werking van zijn eigen geest en de invloed die dat heeft op de relatie met zichzelf en alles buiten zichzelf; voor wie zijn aannames en patronen wil  begrijpen en doorzien. Voor wie zich vanuit vrijheid en verbondenheid wil leren uitdrukken in het dagelijks leven.

Waar gaat het over?
In de diepte blijkt geluk, eenheid en heelheid gegeven te zijn en herkend te kunnen worden. Het bevindt zich in elke verschijningsvorm, soms verpakt en niet zo direct herkenbaar. Als we eraan wennen ons te enten in de diepte, de grond van alle verschijnselen, krijgen we een compleet andere bestaansbasis en een losse, ruime, liefdevolle, creatieve en doorziende kijk op het dagelijks wel en wee en een doortastende koers in ons leven.
We krijgen de kans onze relatie met onze geest en lichaam, met andere mensen, met het leven zelf, in schijnbaar nieuw, sprankelend licht te plaatsen.
Dit is ‘Spirit in actie’. In Zijnsoriëntatie wordt dat “Rusten in Zijn, doen wat je wilt” genoemd.

Wat leer je?

  • In deze leergang word je verder geïntroduceerd in de basisprincipes en -werkwijzen van Zijnsoriëntatie/ Gezonde Zelfliefde om jezelf bij de hand te nemen.
  • Je vervolgt het ontdekken van, en op je gemak raken met, de oningevulde en onverdeelde Zijnsgrond en alles wat zich daarin uitdrukt:  je Lichtaard en Wijsheidsgeest, je volwassen verschijning met haar geschiedenis.
  • Je krijgt oefenstructuren aangereikt waarmee je went aan het aanhouden van de ruimere werkelijkheid terwijl je aannames, reactiepatronen en gevoelens leert toestaan, herkennen, en de werkelijkheidsbeleving daarvan leert doorzien.
  • Je verbindt vaardigheid en inzichten met het leven van alle dag en je kijkt met frisse blik naar je activiteiten en maakt keuzes die daarbij aansluiten.
  • Je leert hoe je je in relaties wilt begeven en maakt je een communicatiewijze eigen die bijdraagt aan jouw  welwezen en die van de mensen en de wereld om je heen.

We nemen de tijd. Zo kan alles van jou meedoen bij het ontdekken en leren.

Hoe doen we het?
Meditatie, energetische training, verbeelding van vrije dimensie, en psychologische verkenning zijn belangrijke werkwijzen binnen Zijnsoriëntatie. In de leergang wordt ook theorie aangeboden en literatuur aanbevolen. De wisselwerking tussen verstandelijk en belichamend leren versterkt spiritueel, mentaal, energetisch en fysiek inzicht en integratie.

Daarnaast herhaal je oefeningen en deel je ervaring met leergenoten in inspiratiegroepjes die zonder begeleiding tussen de trainingsdagen door bijeenkomen.

Wat vraagt deelname?
Een voorwaarde voor deelname is dat je al kennis hebt gemaakt met Zijnsoriëntatie. Je hebt een cursus, training of persoonlijke begeleiding gevolgd bij mij, op de school voor Zijnsoriëntatie of bij een collega die bij de beroepsvereniging BLZ is aangesloten (geweest).
Daarnaast heb je een intake gehad bij mij. Om de ervaringen van de bijeenkomsten door te laten werken heb je oefen-/inspiratietijd thuis nodig en helpt voorbereiding van de trainingsdagen. De padbegeleidingen bereid je schriftelijk voor.

Praktische informatie

Data training: oktober, december, tweedaagse in februari, april
Data padbegeleiding: november januari, maart
Locatie:
Rotterdam
Kosten
: € 700,00 (incl btw of excl btw voor zelfstandigen en organisaties, inclusief handboek Zijnsoriëntatie).

Mochten de kosten een bezwaar vormen dan kijk ik graag met je mee naar een oplossing.

Interesse in deelname of vragen? Laat het weten via telefoon of mail.