Zijnsgeoriënteerde Meditatiecursus

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Ontdek de rijkdom van Zijn

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Meditatie is een verzamelterm voor allerlei meditatievormen: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Al deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit evolutionair gevormde overlevingsdrang ben je gaan grijpen naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten, naar alles wat je waarneemt. Dat trekt je uit je basis en brengt je ‘van huis’.

Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard, die rijk is aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid en helderheid. Je geest thuisbrengen is lijfelijk voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering, ervaren van stilte en van rijke kwaliteiten. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt wonen. Je thuis is eerder ruimte, openheid, Zijn zelf.

In september 2020 start de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten kennis met meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. Deze meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Je mediteert ook thuis met ingesproken begeleide meditaties. Door regelmatig te oefenen zul je merken dat je beter in staat bent om los te koppelen van je gedachtestroom, dat je beter kunt ontspannen en meer gemak ervaart.

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met onderdelen zoals die in de cursus aangereikt zijn. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Praktische informatie

Groep: Dinsdagavond – Deze cursus is vervallen nieuwe data volgen
Data: 22 sept; 6 en 20 okt; 3 en 17 nov; 1 en 15 dec 2020; 5 jan 2021
Locatie: Rotterdam, Centrum Djoj, Anthony Duyklaan
Tijd:  19.00 – 22.00 uur
Deelnemers: 6 – 10 personen

Groep: Dinsdagochtend – VOL
Data: 22 sept; 6 en 20 okt; 3 en 17 nov; 1 en 15 dec 2020; 5 jan 2021
Locatie: Rotterdam, Katendrecht
Tijd:  10.00 – 13.00 uur
Deelnemers: 6 personen

Groep: Woensdagavond – Nog plaats voor 1 deelnemer.
Data
: 23 sept; 7 en 21 okt; 4 en 18 nov; 2 en 16 dec 2020; 6 jan2021.
Tijd: 19:00 – 22.00 uur
Locatie: Leiden, Praktijk Jan van Hout, Jan van Houtkade 42
Deelnemers: 6 – 8 personen

Kosten.
Particulier: € 399,- incl. btw
Student: -/- 20%
Zelfstandige professional: € 399,- excl. btw
Werkgever: € 613,- excl. btw

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Wees welkom! Met en zonder ervaring. Meld je aan of stel je vragen per mail of telefoon of via onderstaand formulier.