Tineke Holkema

In contact met de inherente rijkdom van het leven leer ik meer en meer vertrouwen te leggen in mijn grenzeloze, vrije Zijnsaard. Met Zijnsoriëntatie loop ik een avontuurlijk levenspad dat haaks staat op de logica van mijn overlevingsgerichtheid. Dit gaat gepaard met blijdschap en geeft me ook een sterke basis voor het leraarschap.
Ik geef graag door wat me lief is!

Als leraar ben ik vaak getuige van wijziging van motivatie van studenten. Aanvankelijk willen de mensen die bij mij komen zichzelf verbeteren, maar na een tijdje wordt het belangrijk de Zijnsaard van alle aannames en patronen te herkennen. Zo wordt het makkelijk om zichzelf nabij te blijven, ook bij obstakels op het pad en zich meer en meer gerust te weten in de openheid van Zijn. Ik geniet ervan bij te mogen dragen deze ontplooiing en leer ook van elke ontmoeting.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als sociaalpedagogisch hulpverlener. Naast latere scholing op het gebied van psychosociale therapie en coaching ben ik sinds 2001 als student verbonden aan de School voor Zijnsoriëntatie. In 2016 rondde ik ook de vakopleiding tot Zijnsgeoriënteerde leraar af.

Vanaf 2006 werk ik in een vrijgevestigde praktijk in Rotterdam aan de oevers van de Maas. Daar loop ik ook graag een rondje hard of slenter ik genietend van het kleurenspel in water en lucht, op bruggen en bomen.
Met regelmaat bied ik ook cursussen of training in mijn voormalige woonplaats Leiden. 

BTW-id NL001480576B70
KVK 28111539
Bank NL18 ASNB 0709026897 t.n.v. T. Holkema
Tineke Holkema werk onder de bedrijfsnaam ViaVide

close