Tineke Holkema

In contact met de inherente rijkdom van het leven leer ik meer en meer vertrouwen te leggen in mijn grenzeloze, vrije Zijnsaard. Met Zijnsoriëntatie loop ik een avontuurlijk levenspad dat niet perse synchroon loopt met de logica van mijn overlevingsgerichtheid. Dit gaat gepaard met duikelen, vreugde en verdriet. Het geeft me een sterke basis voor het leraarschap: Ik geef graag door wat me lief is!

Als leraar ben ik vaak getuige van wijziging van motivatie van studenten. Aanvankelijk willen de mensen die bij mij komen zichzelf verbeteren, maar na een tijdje wordt het belangrijk de Zijnsaard van alle aannames en patronen te herkennen. Zo wordt het makkelijk om zichzelf nabij te blijven, ook bij obstakels op het pad. Ze weten zich meer en meer geaard in de openheid van Zijn en het leven vorm te geven. Ik geniet ervan bij te mogen dragen aan deze ontplooiing en leer ook van elke ontmoeting.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als sociaalpedagogisch werker. Naast latere scholing op het gebied van psychosociale therapie en coaching ben ik sinds 2001 als student verbonden aan de School voor Zijnsoriëntatie. In 2016 rondde ik ook de vakopleiding tot Zijnsgeoriënteerde leraar af.

Vanaf 2006 werk ik in een vrijgevestigde praktijk in Rotterdam. Aan de oevers van de Maas loop ik graag een rondje hard of slenter ik wat rond, genietend van het kleurenspel in water en lucht en op bomen en bruggen.

Met regelmaat bied ik ook cursussen of training in mijn voormalige woonplaats Leiden. 

Naast het aanbieden van een pad van levenskunst werk ik als psychosociaal therapeut.

BTW-id NL001480576B70
KVK 28111539
Bank NL18 ASNB 0709026897 t.n.v. T. Holkema
Tineke Holkema werk onder de bedrijfsnaam ViaVide