Vaardig in relatie – cursus vrije communicatie

Vaardig in relatie.

Een cursus van drie dagdelen waarin je leert jezelf in relatie leert kennen en leert uitdrukken vanuit je vrije aard. Deze cursus is open voor deelnemers die geïntroduceerd zijn in Zijnsoriëntatie bij een geregistreerde leraar Zijnsoriëntatie.

Rotterdam Katendrecht
€ 175,00

De kunst van in relatie zijn.

Hoe ga je om met jezelf en de ander in relaties? Hoe houd je jezelf en de relatie open als het spannend wordt? Hoe eigen je je pittige emoties toe en kun je present blijven als je door de ander geraakt wordt? Hoe laat je verschillen bestaan zonder de relatie te verbreken? Wat betekent het als je niet krijgt wat je verlangt? Hoe ben je bijdragend in relatie?

Dat is nog een hele kunst. We reageren gemakkelijk vanuit ons aangenomen plattegrond terwijl we weet hebben van onze Spiritaard. Het oefenen van vrije communicatie betekent dat je vanuit de afstemming op Zijn in relatie bent. Je gaat zien dat alles wat je meemaakt plaats vind in de ruimte van jouw geest. Je leert ‘thuisblijven’ in relatie. Dat doet je ontspannen in relatie en maakt ruimte voor zelfexpressie.
Het helpt je op je gemak te zijn bij wat je doet schrikken of boos maakt.

Hoe doen we het?
Het vertrekpunt is houding en afstemming voorbij de geconditioneerde werkelijkheid van je plattegrond. Dan heb je een goede basis om te kijken naar wat jij beleeft in relatie, daarna ga je ontdekken welke woorden passend zijn. Je communicatie kan zo een vrije en creatieve uitdrukking worden van het in  verbinding zijn, samenleven en samenwerken.
Na een introductie van uitgangspunten voor een open communicatievorm, oefenen we hiermee. We bespreken wat je hierin tegenkomt. Vervolgens integreren we de bevindingen in vervolgoefeningen.

Je kunt thuis, ‘in het wild’ oefenen, met eenvoudige issues, aan de hand van suggesties die je meekrijgt. Je thuiswerk bespreken we weer de volgende keer.

close